Toto je jablkový koláč, aký ste ešte neochutnali: jednoduchý a veľmi lahodný.

Niekoľko minút a jablkový koláč už bude v rúre. To je možné vďaka nasledujúcemu receptu.

Koláč má pravú jesennú chuť a vôňu – jablká a škoricu.

Odborníčka nášho časopisu, Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám ukázala, ako upiecť jablkový koláč rýchlo a jednoducho.

Požadované: Ak chcete pripraviť koláč, ktorý si môžete vychutnať, tu je potrebné ingrediencie

  • jablká 4 kusy.
  • vajcia 2 kusy
  • cukor 60 g.
  • vanilkový cukor 1 vrecúško.
  • mlieko 100 ml.
  • prášok do pečiva 1 lyžička.
  • múka 60 g.
  • rastlinný olej.
  • Štipka soli, škorica, práškový cukor.
  • Ako variť: Vložte suroviny do misky a premiešajte

    1. Jablká očistíme od jadrovníka a šupky, nakrájame na tenké plátky a zmiešame so škoricou.

    2. Vajcia zmiešame so soľou, pridáme cukor a vanilku, potom vyšľaháme. Potom pridáme mlieko a rastlinný olej.

    3. Premiešame a preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto.

    4. Pekáč vymastíme olejom, nalejeme doň cesto a pridáme jablká.

    5. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte 30-35 minút.

    Keď koláč vychladne, posypeme ho práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Toto je jablkový koláč, aký ste ešte neochutnali: jednoduchý a veľmi lahodný.”

    1. Jablkový koláč vyzerá skutočne chutne, ale nemyslíte si, že by bolo lepšie, ak by ste pridali aj niečo iného ako škoricu? Možno by trochu iná korenina alebo citrusová príchuť podporila chuť jabĺk ešte viac a dodala by koláču nový rozmer.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *