Okroška je jednou z polievok, o ktorých mnohí ľudia radi rozprávajú.
Takéto jedlo dokáže vždy prekvapiť svojou originalitou, pretože výber ingrediencií závisí len na kuchárovi.
Preto môžete okrošku vždy pripraviť neporovnateľne, je presvedčená kuchárka nášho časopisu a odborníčka na varenie Julia Arkhipova.
Aké triky je možné zvážiť
Zvláštny druh kvasu
Nie každá hostiteľka si trúfa pripraviť okrošku na kvase, pretože chuť tohto nápoja sa jej zdá nevhodná. Tieto pochybnosti sú oprávnené, pretože okroška sa pripravuje výlučne na domácom kvase.
Jej chuť dokonale dopĺňa polievku.
Klobása
Sme zvyknutí pridávať klobásy alebo klasickú lekársku klobásu. Môžete ich použiť ako základ, ale nezabudnite pridať aj údené mäso.
Chuť polievky bude jednoducho vynikajúca.
Práca s cibuľou
Časť cibule by sa mala pridať nasekanú a časť by sa mala „roztlačiť“ v mažiari, aby zelené časti uvoľnili šťavu. Takto sa okroška stane voňavejšou.
Neviem súhlasiť s tvrdením, že okroška sa pripravuje výlučne na domácom kvase. Prečo by nemohla byť aj iná verzia chuti kváskovej polievky dostatočne atraktívna? Možno by bolo zaujímavé skúsiť kombináciu s iným druhom kvasu pre nový, osviežujúci zážitok.