Niekoľko minút a jablkový koláč už bude v rúre. To je možné vďaka nasledujúcemu receptu.
Koláč má pravú jesennú chuť a vôňu – jablká a škoricu.
Odborníčka nášho časopisu, Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám ukázala, ako upiecť jablkový koláč rýchlo a jednoducho.
Požadované: Ak chcete pripraviť koláč, ktorý si môžete vychutnať, tu je potrebné ingrediencie
Ako variť: Vložte suroviny do misky a premiešajte
1. Jablká očistíme od jadrovníka a šupky, nakrájame na tenké plátky a zmiešame so škoricou.
2. Vajcia zmiešame so soľou, pridáme cukor a vanilku, potom vyšľaháme. Potom pridáme mlieko a rastlinný olej.
3. Premiešame a preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto.
4. Pekáč vymastíme olejom, nalejeme doň cesto a pridáme jablká.
5. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte 30-35 minút.
Keď koláč vychladne, posypeme ho práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!
Jablkový koláč vyzerá skutočne chutne, ale nemyslíte si, že by bolo lepšie, ak by ste pridali aj niečo iného ako škoricu? Možno by trochu iná korenina alebo citrusová príchuť podporila chuť jabĺk ešte viac a dodala by koláču nový rozmer.