Ako chutne upiecť jablká s medom a škoricou: recept na lahodný dezert

Jeseň je skvelým obdobím na prípravu chutných a zdravých dezertov.

Jablká pečené v rúre sú výnimočným príkladom.

Naša odborníčka na varenie, kuchárka Julia Arkhipova, sa s nami podelila o jednoduchý a lahodný recept na túto pochúťku.

Ako upiecť jablká so škoricou

Zoznam ingrediencií

– Dve jablká;
– Veľká lyžica prírodného tekutého medu;
– Trochu masla (nie viac ako desať gramov);
– Malá lyžička mletej škorice.

Spôsob prípravy

Jablká môžete zvoliť z akejkoľvek odrody podľa vlastného uváženia. Najprv dôkladne umyte hlavný ingredienciu, osušte jeho šupku a rozdeľte ho na dve rovnaké časti.

Po odstránení všetkých nepotrebných častí – semien s priehradkami.

Ovocie vložte do formy na pečenie. Každú polovicu polejeme medom a posypeme mletou škoricou. Na každé jablko je tiež dobré pridať trochu masla.

Misku zakryjeme fóliou a pečieme pol hodiny pri teplote 180 stupňov. Presný čas pečenia však závisí od vašej rúry.

Takto pripravený lahodný a zdravý dezert je pripravený na podávanie.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako chutne upiecť jablká s medom a škoricou: recept na lahodný dezert”

  1. Kútikový recept, tento dezert ma zaujal! Mám však pocit, že by sa mohla zvýšiť intenzita chuti pomocou pridania ďalších korenín alebo orechov. Čo si myslíte vy? Možno vyskúšam zdolať tú rúru a pridať do toho aj nejakú vanilku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *