Ak je kvalitná káva nevhodná, možno ju nepripravujete správne.
Povieme vám o troch bežných chybách pri príprave kávy, ktoré kazia jej chuť.
Ako pripraviť vynikajúcu kávu
Po prvé, kávu by ste nemali pripravovať z kohútikovej vody. Je lepšie zvoliť filtrovanú alebo balenú vodu.
Rovnako sa neodporúča používať zmäkčenú alebo destilovanú vodu.
Po druhé, pri príprave kávy do šálky ju nesmiete zalievať priamo vriacou vodou.
Tým sa zhorší chuť nápoja. Teplota vody by mala byť okolo 95 stupňov.
Po tretie, je dôležité použiť správne náčinie. Uprednostnite porcelánové šálky s hrubými stenami.
Pred prípravou kávy sa odporúča šálku predhriate.
Prečo sa neuvádzajú vizuálne príklady alebo konkrétne fotografie pri každej z uvedených chýb? Bez nich sa mi ťažko predstaviť, čo presne mám zmeniť.