Obvykle nakladám uhorky s ríbezľovými listami, chrenom a dokonca aj s horčicou. Len zriedka sa hostiteľka odváži na takýto experiment, aby pridala do pohára s uhorkami bobuľové ovocie.
Prekvapte svoju domácnosť uhorkami s červenými ríbezľami a bazalkou.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, skúsená kuchárka a pekárka štvrtého stupňa, nám prezradila, ako na to.
Požiadavky: ‚Ak chcete pripraviť jedlo, ktoré si prajete, mali by ste sa do toho pustiť.
Ako variť
1. Čisté uhorky namočte do studenej vody a odrežte ich špičky.
2. Na dno čistých pohárov položte listy chrenu, čerešne, bazalku a ríbezle, pridajte hrášok čierneho korenia, potom cesnak, uhorky a na vrch bobule a kôpor.
3. Na prípravu nálevu pridajte do vody cukor a soľ, priveďte ju do varu, a potom nalejte do pohárov a zakryte viečkami.
4. Skleničky sterilizujte 5 až 10 minút v hrnci s vriacou vodou a zavíčkujte ich.
Otočte ich hore dnom a po vychladnutí uhorky odložte na uskladnenie.
Rešpektujem vaše znalosti, ale musím nesúhlasiť s pridaním bobuľového ovocia ku klasickému receptu. Viete si predstaviť chutnú kombináciu uhorkov s ríbezľami a bazalkou, bez toho aby sa do toho miešali ďalšie ovocné prvky? Myslíte si, že by táto variácia nezmenila celkový charakter pokrmu?