Ako si pripraviť jednoduchý a lahodný šalát z červenej repy: skvelý recept

Mnohí odborníci na správnu výživu považujú červenú repu za jedno z najcennejších potravín..

Preto je rozumné pripravovať rôzne jedlá z tejto zeleniny..

Odborná kuchárka nášho časopisu, Julia Archipova, napríklad odporúča zamerať sa na recept na jeden jednoduchý šalát.

Ako potešiť svoju rodinu lahodným šalátom z červenej repy?

Zoznam ingrediencií

– Dve varené červené repy;
– 200 gramov sleďových filetov (je lepšie zvoliť tie, ktoré sú slabšie nasolené);
– pol konzervy konzervovaného hrášku;
– lyžica akéhokoľvek nerafinovaného oleja;
– trochu soli;
– zväzok zelenej cibule.

Spôsob varenia

Červenú repu môžete, ak chcete, upiecť; je to na vašich chuťových preferenciách. Filé z červenej repy a sleďa nakrájajte na úhľadné pásiky, približne rovnakej dĺžky a hrúbky.

Zelenú cibuľu nakrájajte nadrobno.

Prísady vložte do misy. Pridajte trochu soli, keďže prítomnosť rýb v zmesi výrazne zníži množstvo soli potrebného pre dochutenie.

Po zakapnutí polejeme olejom a podávame.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako si pripraviť jednoduchý a lahodný šalát z červenej repy: skvelý recept”

  1. Aha, takže recept na šalát z červenej repy, inšpirovaný odborníkmi na správnu výživu. No, no, ale ako odpáliť sleďové filíčka až do iného sveta? Možno by určitejšie mal ísť ten pokrok na základe odporúčaní a namiesto sleďa zvoliť niečo ľahšie stráviteľné, ale užitočné. Čo poviete na výmenu sleďových filetov za hrdzavé hrsťky slnečnicových semiačok ako zdroj bielkovín s nižším obsahom soli? Inovácia by mohla byť zaujímavá, nie?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *