Čo pridať do mletej ryby, aby ste zbavili kotlety nepríjemného pachu: neuhádnete ani na stý pokus.

Rybie rezne sú nielen zdravé, ale aj chutné.

Niektorí ľudia sa však tomuto jedlu vyhýbajú kvôli charakteristickému zápachu, ktorý sa niekedy v rybách vyskytuje.

Yulia Arkhipova, odborníčka na internetovom vydaní BelNovosti, porozprávala o jednoduchom spôsobe, ako výrazne znížiť alebo dokonca úplne odstrániť túto špecifickú ‚arómu‘.

Recept začína, ako každý iný, so zoznamom potrebných ingrediencií. Budete potrebovať:

  • 500 g mletej ryby.
  • 1 veľkú cibuľu.
  • 5-6 vajec.
  • chlieb alebo strúhanku (voliteľné).
  • soľ a korenie podľa chuti.
  • rastlinný olej a ghi olej na vyprážanie.
  • A samozrejme, prísadou, ktorá zbavuje rybie rezne nepríjemného zápachu, je med. Potrebujete len jednu polievkovú lyžicu.

    Vajcia uvarené natvrdo nastrúhajte na hrubom strúhadle a pridajte ich k rybiemu mletému mäsu, rovnako ako cibuľu, ktorú ste opražili na masle do zlatista.

    Do zmesi pridajte soľ, korenie a med, a potom všetko premiešajte, aby bola hmota homogénna.

    Formujte rezne navlhčením rúk vodou. Smažte ich na panvici s rastlinným a ghi olejom, kým nebudú z oboch strán zlatisté.

    Pre väčšiu šťavnatosť môžete kotlety na 10 minút piecť v rúre.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Čo pridať do mletej ryby, aby ste zbavili kotlety nepríjemného pachu: neuhádnete ani na stý pokus.”

    1. Recept na zbavenie rybích rezní nepríjemného zápachu pomocou medu je úžasný! Avšak, ak mám byť úprimný, zdá sa mi, že pridanie toľko vajec by mohlo trochu ovplyvniť chuť. Čo si myslíte, nebol by lepší spôsob, ako dosiahnuť tú istú vôňu, ale s menej vajcami? Možno by sa dalo skúsiť s kvalitnými bylinkami alebo inými prísadami, aby sa zachovala chuť ryby, ale eliminoval sa ten charakteristický zápach.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *