Prečo smažiť cestoviny s citrónovým kôrkou: zaujímavý kulinársky nápad

Ukázalo sa, že cestoviny sa skvele hodia k citrónu.

Jemná kyslosť a horkosť robia jedlo oveľa chutnejším..

Toto tvrdenie zrejme prekvapí nejedného gurmána.

Akonáhle však niekto z nich vyskúša cestoviny s citrusovou kôrou, okamžite sa vyvodí záver o zaujímavých chuťových vlastnostiach neštandardnej kulinárskej kombinácie.

Ale ako správne uvariť citrónové cestoviny? Na túto otázku odpovedala Julia Arkhipova, odborníčka v kulinárskej oblasti online publikácie Belnovosti, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.

Recept na cestoviny s citrónovou kôrou

Uvarte 250 gramov cestovín.

Kým sa varený produkt ochladí, pripravte ostatné ingrediencie.Najprv si vezmite strúhadlo a pomocou jednej z jeho strán odstráňte kôru z kyslého citrusového ovocia.

Ďalej nakrájajte pár strúčikov cesnaku na plátky.

Potom vezmite panvicu, nalejte na ňu trochu olivového oleja a položte na horák, ktorý je zapnutý.

Keď sa viskózna kvapalina zahreje, nalejte kúsky cesnaku do misky.

Ihneď po tom, ako sa plátky pikantnej zeleniny stanú priehľadnými, vložte cestoviny do panvice a pridajte predtým pripravenú citrónovú kôru.

Obsah misky dôkladne premiešajte a výslednú hmotu smažte 3 minúty.

Do hotových cestovín pridáme trochu citrónovej šťavy a posypeme strúhaným syrom.

Výsledkom je neuveriteľne chutné jedlo, ktoré určite oceníte.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Prečo smažiť cestoviny s citrónovým kôrkou: zaujímavý kulinársky nápad”

  1. Názor, že cestoviny s citrónovou kôrkou môžu byť chutné, je isto ohromujúci. Avšak nezabúdajme, že nie všetci majú radi kombináciu kyslosti a horkosti v jedle. Možno by bolo zaujímavé navrhnúť variantu receptu, kde sa tieto chuťové vlastnosti zmierňujú alebo dopĺňajú inými ingredienciami. Čo by ste na to hovorili?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *