Po odchode z dače do budúceho víkendu mnohí ľudia lamentujú nad tým, že počas tohto obdobia uhorky prerastú alebo narastú krivé v dôsledku nesprávnej starostlivosti.‘.
Ale ako sa hovorí, nemožno ich vyhodiť.A takáto zelenina je vhodná na spracovanie na zimu.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, aké dobroty sa dajú pripraviť z krivých a prerastených uhoriek.
Potrebné: Vydržte, kým sa vám nepodarí získať informácie o tom, čo je potrebné urobiť:
Ako variť
1.Uhorky nakrájajte na malé kocky.
2.Cesnak ošúpeme a vložíme do čistých pohárov spolu s bobkovým listom, klinčekmi, kôprom a novým korením.
3.Navrch položte nakrájané uhorky a zalejte ich vriacou vodou.
4.Po 15 – 20 minútach prelejte nálev z pohárov do hrnca, pridajte soľ a cukor, priveďte do varu, potom nalejte do pohárov a pridajte ocot.
Prikryte viečkom, otočte, keď vychladnú, vyberte uhorkové polená na uskladnenie na tmavom a chladnom mieste.Dobrú chuť!
Aha, takže ide o zaujímavý spôsob využitia týchto zelených plodov, pri ktorom nekončia priamo v smetnom koši. Avšak, či by to bolo nepohodlné pre niektorých, keby museli čakať 15 – 20 minút predtým, než by mohli ich pochutiny ochutnať? Možno by sa dalo zvážiť aj rýchlejšie riešenie, ak by sa chceli niektorí vyhnúť dlhším časovým obmedzeniam. Čo myslíte, by bolo to možné?