Existuje veľké množstvo možností podávania pohánky, ktoré ovplyvňujú vnímanie samotného výrobku.
Vďaka tomu sa krúpy odhaľujú z rôznych strán a prekvapujú svojou chuťou.
Skvelou možnosťou je napríklad podávať pohánku so sezónnou zeleninou, hovorí kuchárska expertka nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Arkhipova.
Ako pripraviť krúpy so zeleninou?
Zoznam potrebných ingrediencií
– Šálka pohánky a dvakrát toľko vody na varenie;
– po jednej cibuli, mrkve, paradajke, červenej repe a sladkej paprike.
– dve lyžice oleja na vyprážanie;
– zväzok akýchkoľvek byliniek;
– soľ a korenie.
Postup varenia
Pohánku je potrebné poslať variť ihneď po tom, ako ste ju predtým nazbierali a dobre opláchli.Potom výrobok preložte do hrnca, zalejte vodou, pridajte soľ a dovarte.
Medzitým nakrájajte cibuľu, sladkú papriku a paradajky.Nastrúhajte červenú repu a mrkvu.Do panvice nalejte olej.Najskôr opečte cibuľu, po pár minútach pridajte mrkvu, potom sladkú papriku.
Pošli červenú repu a paradajky, premiešaj, osoľ, okoreň a počkaj asi päť minút.Pošli uvarenú pohánku a opäť premiešaj.
Vmiešame nasekané bylinky a podávame.
Nemôžem s vami súhlasiť s tvrdením, že pohánka sa má ihneď variť po naberaní. Niektoré zdroje odporúčajú ju pred varením predohriať na suchej panvici, čo pomáha uvoľniť jej arómu a zosušiť ju trochu. Čo si myslíte o tejto možnosti?