Pamätáte si na školské palacinky? Môžete si ich pripraviť aj doma – nečakané tajomstvo neuveriteľne nadýchaných a šťavnatých lievancov.

Mnohí si pamätajú na palacinky podávané v školských jedálňach.

Jedlo bolo neuveriteľne nadýchané.

Palacinky boli tiež veľmi červené a dobre sa hodili k džemu.

Chcete si pripomenúť chuť svojho detstva? Potom si skúste doma pripraviť školské palacinky!

Najprv sa však dozviete o dvoch dôležitých nuansách.Inak vám palacinky nevyjdú naozaj vzdušné, vláčne a chutné.

Nuansy pri príprave školských palaciniek

Julia Archipova, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, zdôrazňuje: kuchári pri príprave tohto jedla nepoužívali kefír.Namiesto fermentovaného mliečneho nápoja sa nalialo veľa vody.

Medzi školskými palacinkami a bežnými palacinkami je ešte jeden dôležitý rozdiel: použitie čerstvého droždia.

Ako pripraviť školské palacinky

Vezmi veľmi veľkú a hlbokú nádobu, nalej do nej pol litra teplej vody.

Pridajte 15 g čerstvého droždia a jedno slepačie vajce, prisypte soľ (1 lyžičku.litra) a kryštálový cukor (1 PL).л.so sklíčkom).

Ďalšou prísadou je pol kilogramu preosiatej múky.

Obsah nádoby dôkladne premiešajte a cesto nechajte na teplom mieste 60 minút.

Po uplynutí tohto času budete mať základ, ktorý má 2-násobok pôvodného objemu.

Zostáva už len vyprážať hranolčeky.Lívance budú zlatisté, veľmi nadýchané, krehké a neuveriteľne chutné.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Pamätáte si na školské palacinky? Môžete si ich pripraviť aj doma – nečakané tajomstvo neuveriteľne nadýchaných a šťavnatých lievancov.”

  1. Neviem, či sú tie nuansy s vodou a droždím naozaj nevyhnutné. Možno by bolo zaujímavé aj skúsiť recept bez týchto zmien a porovnať výsledok. Čo myslíte?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *