Najjednoduchší a najchutnejší recept na pečenú makrelu: potrebujete len 2 suroviny a 5 minút času.

Podľa tohto receptu môžete makrelu pripraviť ako hlavné teplé jedlo a podávať ju aj ako súčasť predjedla alebo šalátu.

Podľa odborníčky na varenie Júlie Archipovovej z internetového vydania BelNovosti sa ryba ukáže byť lahodne ochutená, jemná a neuveriteľne voňavá.

Ingrediencie na 2-3 karasy sú nasledovné:

  • 2 čajové lyžičky pripravenej horčice.
  • soľ a korenie podľa chuti.
  • Pred varením je potrebné rybu očistiť a vypitvať, odstrániť chvost, hlavu a plutvy.

    Potom trup osolíme a opepríme zo všetkých strán, pričom osobitnú pozornosť venujeme vnútornej strane.

    Potom by ste mali rybu zo všetkých strán potrieť horčicou.Horčica dodáva pokrmu zvláštne čaro.Ak chcete, vložte do každej ryby plátok citróna.

    Potom ryby vložte do formy na pečenie a prikryte fóliou.

    Rybu pečte 20 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.Potom odstráňte fóliu a rybu pečte ďalších 5-7 minút – to je dostatočný čas na to, aby ryba získala zlatistú kôrku.

    Vďaka použitiu horčice je makrela veľmi jemná, voňavá a chutná s pikantným nádychom.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Najjednoduchší a najchutnejší recept na pečenú makrelu: potrebujete len 2 suroviny a 5 minút času.”

    1. Zaujímavý recept, ale časové obmedzenia nikdy nie sú lákavé. Možno by bolo užitočné pridať aj alternatívny spôsob prípravy pre tých, ktorí nemajú k dispozícii tak veľa času. Čo si myslíte?

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *