Jablkový koláč z troch pohárov: nastrúhajte jablká a zmiešajte ingrediencie – zvládne to každý

Neviete, kam dať jablká z vidieka? Potom je tento článok určený pre vás.

Prezradíme vám recept na vynikajúci jablkový koláč ‚Tri poháre‘, s ktorého prípravou si poradí každý.

Ako pripraviť jablkový koláč ‚Tri poháre‘

Budete potrebovať: л.kypriaceho prostriedku, 30 g masla, 2 – 3 PL.л.citrónovej šťavy a práškového cukru (na ozdobu).

Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle, polejeme ich citrónovou šťavou, aby neztmavli, rozdelíme na 3 rovnaké časti.

V inej nádobe zmiešame múku, krupicu, cukor a prášok do pečiva, rozdelíme na 4 rovnaké časti.

Neviete, kam dať jablká z vidieka? Potom je tento článok určený pre vás.

Prezradíme vám recept na vynikajúci jablkový koláč ‚Tri poháre‘, s ktorého prípravou si poradí každý.

Ako pripraviť jablkový koláč ‚Tri poháre‘

Budete potrebovať: л.kypriaceho prostriedku, 30 g masla, 2 – 3 PL.л.citrónovej šťavy a práškového cukru (na ozdobu).

Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle, polejeme ich citrónovou šťavou, aby neztmavli, rozdelíme na 3 rovnaké časti.

V inej miske zmiešajte múku, krupicu, cukor a prášok do pečiva, rozdeľte na 4 rovnaké časti.

Vo forme urobíme 4 vrstvy suchej zmesi a 3 vrstvy jabĺk (posledná vrstva je suchá zmes).

Vidličkou urobíme vpichy a koláč naplníme horúcim mliekom a kúskom masla.Vlož ho do predhriatej rúry na 180 stupňov na jednu hodinu.

Po hodine koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť vo forme, posypeme práškovým cukrom.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Jablkový koláč z troch pohárov: nastrúhajte jablká a zmiešajte ingrediencie – zvládne to každý”

  1. Recept na jablkový koláč z troch pohárov je síce lákavý, ale zdá sa mi, že s toľkými vrstvami suhej zmesi a jabĺk môže byť výsledný dezert príliš suchý. Možno by bolo lepšie pridať trochu viac mäkkosti napríklad v podobe jogurtu alebo mascarpone do cesta. Čo myslíte?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *