S úrodou cukiet na konci leta dačo pestovatelia nevedia robiť.Ale namiesto toho, aby ste zeleninu rozdali susedom a známym, skúste uvariť toto jedlo.
Výživná a chutná večera sa dá pripraviť aj z jednej prerastenej cukety.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtého stupňa, nám prezradila, ako variť.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by bolo vhodné, aby ste ho pripravili:
Ako variť
1.Cuketu pozdĺžne rozrežte, odstráňte dužinu, lyžicou ju položte na plech a 15 minút pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
2.Medzitým nakrájajte cibuľu, pretlačte cesnak a orestujte ich na rozohriatej panvici na rastlinnom oleji.
3.Potom pridajte mleté mäso, soľ, korenie a priveďte ho do varu.
4.Syr nastrúhame na hrubom strúhadle, paradajky nakrájame na kolieska, bylinky nasekáme.
5.Hotovú cuketu naplníme, vrch ozdobíme paradajkami a posypeme bylinkami.Pečieme 30 minút v rúre a niekoľko minút pred dopečením všetko posypeme strúhaným syrom.Dobrú chuť!
Vaše pokyny na prípravu jedla sú veľmi jasné a presné, no možno by ste mohli pribrať viac informácií o tom, ako zvoliť správnu cuketu na túto konkrétnu receptúru. Ak by ste uviedli, že je lepšie vybrať menšiu z cukiet, aby nebola príliš vlhká, pomohlo by to nováčikom v kuchyni. Inak skvelý recept!