Čo uvariť z baklažánov na zimu: lahodný recept

Kým majú hostiteľky ešte voľný čas, ktorý nemusia stráviť kontrolou domácej stavby, nech majú čas vyvaliť niekoľko pohárov s baklažánovými pochúťkami.

Zvyčajne sa v paradajkovej omáčke zalievajú samotné papriky alebo paradajky, ale baklažány sú v tejto verzii rovnako dobré.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtého stupňa, nám prezradila, ako sa varí.

Požadované: ‚Ak by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by ste chceli pripraviť, tak by ste ho mali pripraviť

  • baklažány – 500 gr.
  • paradajky – 500 gr.
  • cibuľa – 1 ks.
  • cesnak – 2 strúčiky.
  • soľ, mleté čierne korenie a cukor podľa chuti.
  • rastlinný olej – 3 PLл.
  • bylinky.
  • Ako variť

    1.Čisté baklažány treba olúpať a dužinu nakrájať na kocky, potom osoliť a nechať 15-20 minút odstáť.

    2.Cibuľu a paradajky nakrájajte nadrobno.

    3.Baklažány opečieme dozlatista, potom ich položíme na papierovú utierku.

    4.Na tej istej panvici smaž cibuľu na miernom ohni 10 minút.

    Keď bude priehľadná a mäkká, pridajte paradajky a smažte ďalších 10 minút.

    5.Hotová omáčka by mala vychladnúť.Pridajte korenie a cesnak všetko rozmixujte mixérom.

    6.Do hotového pyré pridáme baklažány, necháme niekoľko minút postáť a môžeme podávať na stôl, ozdobíme zeleninou.Dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Čo uvariť z baklažánov na zimu: lahodný recept”

    1. Baklažánový recept vyzerá skvelo! Avšak myslím si, že miestami by bolo užitočné pridať viac detailov k postupu, aby aj začiatočníci v kuchyni mali jasno. Ďakujem za zdieľanie!

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *