Asi každá gazdiná vie, ako pripraviť kotlety, ale nie každá má toto jedlo chutné – mäkké, šťavnaté a jemné.
Ak však použijete trik od odborníčky sieťového vydania ‚BelNovosti‘ šéfkuchárky Júlie Archipovovej, uvarené kotlety nebudú o nič horšie ako tie, ktoré sa podávajú v reštauráciách.
Ako pripraviť ‚vzdušné‘ mleté mäso
Príprava veľmi ‚vzdušného‘ mletého mäsa je jednoduchá záležitosť, pretože jediné, čo je potrebné, je pridať do kotletovej hmoty špeciálnu zmes pripravenú za pár minút.
Do misky mixéra rozbijeme 1-2 vajcia, pridáme 2 hlavičky cibule a 2 malé strúčiky cesnaku.
Do zmesi je potrebné pridať aj soľ a čierne korenie podľa chuti.Je povolené pridať aj iné korenie, ale nie je to povinné.
Teraz zapnite mixér na 1-2 minúty a potom jeho obsah spojte s mäsom, ktoré prešlo cez mlynček na mäso.
Vďaka tejto ‚vzdušnej‘ zmesi sa kotlety vždy ukážu ako chutné, mäkké, jemné a vzdušné.
Toto je len inovácia starých metód, ktoré všetci už poznáme. Namiesto toho, aby sa používali tradičné postupy a skúšali nové techniky v kuchyni, sme nútení zase len miesiť všetko dohromady. Možno by bolo lepšie venovať sa skutočným inováciám, nie starým trikom v novom kabáte.