Čo robiť s kotletami, aby boli nadýchané: tajomstvo profesionálnych kuchárov

Asi každá gazdiná vie, ako pripraviť kotlety, ale nie každá má toto jedlo chutné – mäkké, šťavnaté a jemné.

Ak však použijete trik od odborníčky sieťového vydania ‚BelNovosti‘ šéfkuchárky Júlie Archipovovej, uvarené kotlety nebudú o nič horšie ako tie, ktoré sa podávajú v reštauráciách.

Ako pripraviť ‚vzdušné‘ mleté mäso

Príprava veľmi ‚vzdušného‘ mletého mäsa je jednoduchá záležitosť, pretože jediné, čo je potrebné, je pridať do kotletovej hmoty špeciálnu zmes pripravenú za pár minút.

Do misky mixéra rozbijeme 1-2 vajcia, pridáme 2 hlavičky cibule a 2 malé strúčiky cesnaku.

Do zmesi je potrebné pridať aj soľ a čierne korenie podľa chuti.Je povolené pridať aj iné korenie, ale nie je to povinné.

Teraz zapnite mixér na 1-2 minúty a potom jeho obsah spojte s mäsom, ktoré prešlo cez mlynček na mäso.

Vďaka tejto ‚vzdušnej‘ zmesi sa kotlety vždy ukážu ako chutné, mäkké, jemné a vzdušné.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Čo robiť s kotletami, aby boli nadýchané: tajomstvo profesionálnych kuchárov”

  1. Toto je len inovácia starých metód, ktoré všetci už poznáme. Namiesto toho, aby sa používali tradičné postupy a skúšali nové techniky v kuchyni, sme nútení zase len miesiť všetko dohromady. Možno by bolo lepšie venovať sa skutočným inováciám, nie starým trikom v novom kabáte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *