Ovsená kaša pre mnohých ľudí predstavuje štandard raňajok pri dodržiavaní zásad správnej výživy.
Pokrm má skutočne mimoriadne zdraviu prospešné vlastnosti.
Chuť kaše sa však vždy dá vylepšiť niektorými prísadami, navrhuje odborníčka na varenie nášho časopisu Julia Archipova.
Vďaka akým prísadám bude ovsená kaša chutnejšia a zdravšia
Med
Ide o vynikajúcu náhradu cukru, vďaka ktorej bude kaša oveľa chutnejšia, sladšia a bohatšia.Med by sa mal pridávať do už uvareného pokrmu, pretože tepelná úprava zbaví výrobok jeho užitočných vlastností.
Kokosové mlieko
Ak ste ešte nevyskúšali ovsené vločky s kokosovým mliekom, určite sa oplatí pripraviť takýto chutný pokrm.Vďaka tejto prísade sa môže použiť menej cukru.
Kokosové mlieko má tiež jedinečnú a príjemnú chuť.Môžete pridať aj trochu kokosových hoblín a nerafinovaného kokosového oleja.
Kandizované orechy
Tieto prísady by sa mali najprv namočiť do vody a vysušiť.Orechy sa vopred nasekajú, aby bol pokrm homogénnejší.
Banány
Chuť banánov sa dokonale kombinuje s ovsenými vločkami, takže jedlo bude neuveriteľne efektné a zdravé.
Ahoj Julia, ďakujem za tvoje tipy! Objednal som si špeciálny med, či si myslíš, že by som ho mal skúsiť pridať aj do ovsenej kaše?