Existuje pomerne veľa spôsobov, ako pripraviť poriadny kotlet z mletého mäsa.
Takže tieto triky sa určite oplatí použiť.
Odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipová, prezrádza zoznam prísad, vďaka ktorým bude jedlo šťavnatejšie a chutnejšie.
Čo sa dá pridať do mletého mäsa?
Ovsené vločky
Ak pridáte túto zložku, môžete odmietnuť použitie chleba a vajec.Rezne budú držať tvar, budú šťavnaté, nadýchané a jemné.
Strúhanka na obaľovanie
Ak do zloženia mletých kotliet namiesto chleba zavediete strúhanku, pokrm bude veľmi šťavnatý a nadýchaný.Preto stojí za zváženie aj táto možnosť.
Cesnak
Nie všetky gazdinky zavádzajú túto zložku kvôli jej aktívnej aróme a chuťovému nádychu.Stačí však jeden strúčik rozdrveného cesnaku a kotlety budú oveľa chutnejšie.
Smažená cibuľa
Každý vie, že úlohou cibule je dodať rezňom šťavnatosť.Surová zelenina má však špecifický chuťový odtieň.Oveľa logickejšie je vložiť do mletého mäsa vyprážanú cibuľu.
Je pravda, že pridanie cesnaku do mletého mäsa môže spraviť kotlety chutnejšími, no čo myslíte o tom, že by sa dala do variva pridať aj niektorá zelenina? Napríklad mrkva alebo zelená paprika by mohli pridať ojedinelú chuť a farbu. Mám v pláne vyskúšať nové kombinácie, aby sme mohli objaviť ešte viac lahodných variantov v zlepšovaní chuti jedál.