Čo pridať do mletého mäsa, aby bolo lahodné a šťavnaté: kuchári prezradili najlepšie možnosti

Existuje pomerne veľa spôsobov, ako pripraviť poriadny kotlet z mletého mäsa.

Takže tieto triky sa určite oplatí použiť.

Odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipová, prezrádza zoznam prísad, vďaka ktorým bude jedlo šťavnatejšie a chutnejšie.

Čo sa dá pridať do mletého mäsa?

Ovsené vločky

Ak pridáte túto zložku, môžete odmietnuť použitie chleba a vajec.Rezne budú držať tvar, budú šťavnaté, nadýchané a jemné.

Strúhanka na obaľovanie

Ak do zloženia mletých kotliet namiesto chleba zavediete strúhanku, pokrm bude veľmi šťavnatý a nadýchaný.Preto stojí za zváženie aj táto možnosť.

Cesnak

Nie všetky gazdinky zavádzajú túto zložku kvôli jej aktívnej aróme a chuťovému nádychu.Stačí však jeden strúčik rozdrveného cesnaku a kotlety budú oveľa chutnejšie.

Smažená cibuľa

Každý vie, že úlohou cibule je dodať rezňom šťavnatosť.Surová zelenina má však špecifický chuťový odtieň.Oveľa logickejšie je vložiť do mletého mäsa vyprážanú cibuľu.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Čo pridať do mletého mäsa, aby bolo lahodné a šťavnaté: kuchári prezradili najlepšie možnosti”

  1. Je pravda, že pridanie cesnaku do mletého mäsa môže spraviť kotlety chutnejšími, no čo myslíte o tom, že by sa dala do variva pridať aj niektorá zelenina? Napríklad mrkva alebo zelená paprika by mohli pridať ojedinelú chuť a farbu. Mám v pláne vyskúšať nové kombinácie, aby sme mohli objaviť ešte viac lahodných variantov v zlepšovaní chuti jedál.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *