Nepríjemná situácia s nadmerným množstvom soli v prvých jedlách sa môže stať každému.
Niekedy neberieme do úvahy použitie slaných prísad, dávame príliš veľa soli alebo používame nový výrobok.
V takýchto prípadoch by ste však vždy mali poznať tajomstvá, ktoré môžu situáciu zachrániť, komentuje kuchárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Čo môžete skúsiť urobiť?
Pridajte nejaké zemiaky
Stačí ošúpať stredne veľký zemiak, umyť ho a rozdeliť na dve polovice.Po odoslaní ďalšej ingrediencie do polievky.
Po 10 minútach môžete pokrm ochutnať.
Použite ryžu
Tento typ krúpov často prichádza na pomoc kuchárom, preto stojí za to vyskúšať túto metódu.Musíte vziať zhmenu ryže, vložiť ju do gázy a poslať do hrnca.
Potom počkáme asi 10 minút a ochutnáme ju.
Vývar zriedime
Áno, polievka nebude taká chutná a pôsobivá, ale táto metóda pomôže zbaviť sa prebytočnej soli.Časť vývaru budete musieť scediť, zaliať novou vodou a počkať, kým sa uvarí.
Dobre, dobre, kuchárska expertka Julia Archipova, ale nie je lepšie jednoducho zriediť tú presolenú polievku vodou a pridať viac zeleniny? Prečo komplikovať s zemiakmi a ryžou? Zrejme sa snažíte prilákať pozornosť novými tipmi, no jednoduchosť je často kľúčom k úspechu.