Aký ocot je nevhodný na konzervovanie: musí vedieť každá domácnosť.

Jednou z hlavných príčin rýchleho kazenia domácich výrobkov je nesprávne používanie octu pri ich konzervovaní.

Povieme vám, ktorý ocot je absolútne zakázané používať na konzervovanie.

Aký ocot je nevhodný na konzervovanie

Na konzervovanie musíte používať 9 % biely ocot.

Vhodný je aj ocot s kyslosťou 5 – 6 %, ale 4 % nie je vhodný.Takéto prípravky sa nebudú skladovať.

Ak ste pripravili prípravky so 4-percentným octom, mali by ste ich dať do chladničky a snažiť sa ich rýchlo zjesť.

Mimochodom, ocot môžete nahradiť kyselinou citrónovou.Stačí čajová lyžička kyseliny citrónovej na trojlitrovú nádobu.

Môžete použiť aj čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu.Na jeden litrový pohár by ste mali vylisovať polovicu citróna.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Aký ocot je nevhodný na konzervovanie: musí vedieť každá domácnosť.”

  1. Nevhodný ocot na konzervovanie je skutočným problémom. Diskutovať o alternatívach je skvelý nápad, ale treba dbať na to, aby sa informácie o náhrade aj dostatočne šírili medzi ľuďmi, aby nekončili s nesprávnymi prípravkami vo svojich domácnostiach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *