Ako zachrániť presolenú polievku: menované sú overené spôsoby.

Situácia s nadmerným prísunom soli sa môže stať každému, preto je dôležité pamätať na to, ako tento problém vyriešiť.‘.

Na to, aby sa nadbytok soli stal úplne nezistiteľným, možno použiť niekoľko metód.

Šéfkuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka na varenie nášho časopisu, nám prezradila, aké metódy majú kuchári k dispozícii.

Ako ušetriť polievku

Zemiaky

Najjednoduchšia a najobľúbenejšia metóda, ktorá rýchlo zachráni vaše prvé jedlo.Zemiaky ošúpeme, rozdelíme hľuzy na dve polovice a pošleme ich do hrnca.

Polievku pravidelne ochutnávajte: akonáhle množstvo soli už nie je kritické, môžete varnú dosku vypnúť.

Krutóny

Ak ste zistili, že polievka je presolená, až vo chvíli, keď ste ju už uvarili, môžete situáciu ešte napraviť.Ak to chcete urobiť, jednoducho pridajte do misky s polievkou pri podávaní strúhanku.

Najlepšie je užívať výrobok bez soli a ďalších príchutí.

Kyslá smotana

Aj pri tomto spôsobe je prebytok soli nepostrehnuteľný už pri podávaní polievky.Stačí použiť stredne tučnú kyslú smotanu ako zálievku.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako zachrániť presolenú polievku: menované sú overené spôsoby.”

  1. Vyzerá to, že šéfkuchárka má v rámci „overených spôsobov“ len pár trikov v rukáve. Možno by bolo užitočné diskutovať aj o alternatívnych prístupoch, nie len o zemiakoch a krutónoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *