Ako pripraviť plnené rajčiny: čerstvé občerstvenie s originálnou náplňou

Častejšie sa plnia papriky, cukety, niekedy aj tekvica, ale paradajky sa plnia zriedkavo.

A zbytočne, lebo získate čerstvú a veľmi výživnú desiatu plnenú tvarohom, bryndzou a bylinkami.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako sa varí.

Požadované: ‚Ak chcete, aby sa vám podarilo pripraviť pokrm, ktorý by ste si mohli objednať v reštaurácii, je potrebné, aby ste si ho pripravili

  • paradajky – 5 ks.
  • tvaroh – 200 gr.
  • brynza – 150 gr.
  • cesnak – 2 strúčiky.
  • kyslá smotana – 2 PL.л.
  • olivy, bylinky a korenie podľa chuti.
  • Ako variť

    1.Čisté paradajky by mali mať orezané vrcholy, aby sa vytvoril rovný základ a tiež miesto, kde sa pripevňuje stopka.

    2.Potom otvorom, ktorý vznikol na spodku stopky, vyberte čajovou lyžičkou semená a jadro tak, aby zostali len duté steny plodu.

    3.Pripravte si plnku: na to je potrebné prelisovať cesnak, nadrobno nakrájať bylinky, nakrájať olivy, zmiešať kyslú smotanu, tvaroh a bryndzu a potom všetky komponenty zmiešať.

    4.Do vzniknutej hmoty pridáme korenie a soľ podľa chuti, dobre premiešame a plníme paradajky.

    Svačinu dozdobte polovičkami olív alebo posypte nasekanými bylinkami.Dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Ako pripraviť plnené rajčiny: čerstvé občerstvenie s originálnou náplňou”

    1. Páči sa mi vaša inovatívna náplň do rajčín, no možno by ste mohli ešte viac experimentovať s rôznymi bylinkami a korením, aby ste dosiahli ešte bohatšiu chuťovú skladbu. Ďakujem za recept!

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *