Častejšie sa plnia papriky, cukety, niekedy aj tekvica, ale paradajky sa plnia zriedkavo.
A zbytočne, lebo získate čerstvú a veľmi výživnú desiatu plnenú tvarohom, bryndzou a bylinkami.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako sa varí.
Požadované: ‚Ak chcete, aby sa vám podarilo pripraviť pokrm, ktorý by ste si mohli objednať v reštaurácii, je potrebné, aby ste si ho pripravili
Ako variť
1.Čisté paradajky by mali mať orezané vrcholy, aby sa vytvoril rovný základ a tiež miesto, kde sa pripevňuje stopka.
2.Potom otvorom, ktorý vznikol na spodku stopky, vyberte čajovou lyžičkou semená a jadro tak, aby zostali len duté steny plodu.
3.Pripravte si plnku: na to je potrebné prelisovať cesnak, nadrobno nakrájať bylinky, nakrájať olivy, zmiešať kyslú smotanu, tvaroh a bryndzu a potom všetky komponenty zmiešať.
4.Do vzniknutej hmoty pridáme korenie a soľ podľa chuti, dobre premiešame a plníme paradajky.
Svačinu dozdobte polovičkami olív alebo posypte nasekanými bylinkami.Dobrú chuť!
Páči sa mi vaša inovatívna náplň do rajčín, no možno by ste mohli ešte viac experimentovať s rôznymi bylinkami a korením, aby ste dosiahli ešte bohatšiu chuťovú skladbu. Ďakujem za recept!