Baklažány sa môžu variť na kórejský aj thajský spôsob, pričom o druhom variante sa toho veľa nevie.
Napriek tomu je predjedlo chutné, originálne a jeho príprava je jednoduchšia, ako sa zdá.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako ho pripraviť.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by bolo vhodné, aby ste ho pripravili:
Ako variť
1.Baklažány nakrájajte na dlhé ploché pásy, potrite olejom, posypte soľou a korením a pečte v rúre vyhriatej na 180-200 °C 15-20 minút.
2.Arašidy opečieme na suchej panvici na miernom ohni.Mali by zhnednúť.
3.Šalotku nakrájame, z limetky vytlačíme šťavu, zalejeme ňou cibuľu, pridáme koriander, zelenú cibuľku, cesnak a cukor.Rozmixujte mixérom na hladkú pastu.
Podľa chuti dochuť soľou a korením.
4.Nasekáme arašidy, baklažány namočíme do pripravenej zálievky a posypeme orechovou drvinou.Dobrú chuť!
Osobne si myslím, že thajský spôsob prípravy baklažánov je veľmi zaujímavý, no zároveň chýba mi v recepte niečo, čo by im dodalo ešte viac exotického nádychu. Možno by sa dalo skúsiť pridať ešte niektoré tradičné thajské koreniny alebo omáčky, aby sa jedlo stalo ešte autentickejším.