Pripraviť veľkolepý nápoj zo zŕn prvotriednej kvality alebo na základe elitných značiek kávy je jednoduché.
Podávať slušnú lacnú kávu je na druhej strane náročné.
Aj v takejto situácii je však možné podávať nápoj vynikajúcej kvality, hovorí kulinárska expertka nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Arkhipova.
Aké tajomstvá vám v tom pomôžu?
Zákaz varenia vody
Príliš horúca voda takmer úplne zbavuje hotový nápoj chuti.Ak pripravujete kávu v turbíne, neprivádzajte ju do varu.
Ak varíte kávu priamo v šálke, ochlaďte vodu o päť stupňov.
Soľ
Nie každý vie, že štipka hrubo mletej morskej soli zlepší chuť aj tej najlacnejšej kávy.
Trstinový alebo kokosový cukor
Možno použiť aj bežný cukor, ale účinok bude oveľa nižší.Na druhej strane, trstinová a kokosová verzia budú ideálnou voľbou.
Korenie
Málokto vie, že štipka mletého korenia tiež dodá káve viac arómy, chuti a sýtosti.Môžete tiež pridať aj malé množstvo zázvoru.
Vaše tipy sú zaujímavé, no bolo by ešte lepšie, keby ste priniesli viac konkrétnych príkladov alebo vizuálnych pomôcok na demonštráciu.
Zdôraznenie týchto bodov pomocou interaktívnych obrázkov by určite prilákalo viac čitateľov a učinilo vaše rady ešte prístupnejšími.