Vedieť, ako pripraviť chutnú a sýtu polievku, je veľmi cenné a dôležité, pretože poskytne rodine plnohodnotný obed.
Nie každý má rád prvé chody, pretože môžu byť nevýrazné a nie príliš pôsobivé.
Preto odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova, odhalila tajomstvá dokonalých polievok.
Z čoho sa skladajú?
Kvalita vývaru
Nie je až také dôležité, aký druh vývaru si vyberiete: hlavným záujmom je jeho kvalita.Klasické vývary sa pripravujú z mäsa s kosťou.Hydinový vývar sa pripravuje na základe špeciálnych polievkových kurčiat.
Zeleninové vývary budú zaujímavejšie, ak do nich zamiešate viac zložiek.Hubové vývary budú vždy lepšie, ak pridáte divoké huby alebo prášok na ich báze.
Zelení
Chuť polievky môžete vždy premeniť pomocou bežných byliniek.Kôpor, petržlenovú vňať a zelenú cibuľku vždy uvádzame tak, ako je.
Preto sa oplatí venovať pozornosť tymiánu, bazalke a koriandru.
Syr
Málokto vie, že syr premení každú polievku.Nemal by sa zavádzať len do príliš sýtych jedál.Ale kuracej alebo zeleninovej polievke takýto prídavok prospeje.
Syr v strúhanej forme zaveďte niekoľko minút pred záverečným varením.
Áno, určite, premeniť polievku syrom je geniálne! Myslíte si, že by ste mohli pridať syr aj do hubovej polievky, alebo by to bolo príliš odvážne a zmenili by sme tradíciu?