Jesenné práce v skleníku s rajčinami: ako sa zbaviť fytoftóry.

Pôvodca fytoftóry, choroby známej pestovateľom dačoho, je obligátna huba.

To znamená, že metódy používané pri ošetrovaní rastlín proti iným hubovým chorobám nie sú vhodné na boj proti tejto pohrome.

Jedinou metódou, ktorá vám skutočne pomôže vyčistiť pôdu od spór fytoftózy, ktoré do nej prenikli, je použitie Trichodermy.

Tento organizmus je schopný viesť parazitickú existenciu na spórach Phytophthora: klíči vo vnútri, absorbuje ich obsah a pritom ich ničí.

Ako parazit na iných parazitoch – takto možno opísať účinky Trichodermy.

V tejto súvislosti sa na jeseň, najmä na miestach, kde je fytoftóra obzvlášť aktívna (a skleník na paradajky je takýmto miestom), odporúča aplikovať trichodermu.

Keďže spóry Phytophthora môžu v ľahkých pôdach pretrvávať až štyri roky, ošetrenia by sa mali vykonávať pravidelne.

Týmto postupom sa vám podarí úplne vyčistiť pôdu.

Posledná vec: Trichodermu môžete použiť v akejkoľvek forme, napríklad ako samovýsev na obilí.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Jesenné práce v skleníku s rajčinami: ako sa zbaviť fytoftóry.”

  1. Aha, takže jediný spôsob, ako bojovať proti fytoftóre, je použitie Trichodermy. Zaujímavé. Ak však niečomu neverím, rád by som videl konkrétne výsledky a overené údaje, a nie len teoretické informácie. Že ste sami skúsili tento postup?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *