Ako si vyrobiť domáci rajčinový pretlak: nemusíte ani nič variť

Paradajkový pretlak sa hodí, keď potrebujete pripraviť omáčku, prvý chod alebo plnenú kapustu, ako aj množstvo ďalších kulinárskych majstrovských diel.

Nestojí toľko, aby ste na nej ušetrili, ale keď je úroda paradajok za rohom, môžete si v domácej kuchyni pripraviť cestoviny.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, porozprávala, ako pripraviť paradajkový pretlak.

Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť paradajkový šalát, môžete ho použiť na výrobu paradajok

  • paradajky – 2 kg.
  • soľ podľa chuti.
  • cukor – 1-2 PL.л.
  • rastlinný olej – 2-3 PL.л.
  • cesnak – 2-3 strúčiky.
  • bazalka podľa chuti.
  • Ako variť

    1.Z čistých paradajok olúpeme šupku, potom ich rozrežeme a odstránime jadro so šťavou a semienkami.

    2.Na prípravu cestovín použite iba paradajkovú dužinu bez šupky.Mala by sa prestrieť cez mlynček na mäso alebo rozmixovať mixérom.

    3.Hotové pyré by sa malo nechať niekoľko hodín v jemnom sitku alebo gáze, aby sa odstránila prebytočná vlhkosť.

    4.Keď je hotové, pridáme nasekaný cesnak, korenie a bylinky, premiešame, nalejeme do sterilizovaných pohárov a uložíme na tmavom a chladnom mieste.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Ako si vyrobiť domáci rajčinový pretlak: nemusíte ani nič variť”

    1. Skutočne si myslíte, že paradajkový pretlak nie je až tak náročný na prípravu, ako tvrdíte? Mohli by ste poskytnúť viac detailov alebo tipov, aby sa to skutočne podarilo všetkým?

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *