Ako uvariť zemiaky len za 10 minút: fígeľ, o ktorom veľa ľudí nevie

Niekedy chcete chutnú a kvalitnú prílohu, ktorá sa výborne hodí k mäsu, rybám, zelenine a vnútornostiam.

V tomto prípade každému hneď napadnú varené zemiaky.

Táto príloha je skutočne neuveriteľne chutná.Má však jednu nevýhodu: varenie celých zemiakov trvá dlho.Ak hľuzy rozdelíte na kúsky, môžu sa rozvariť alebo stratiť chuť.

Ako sa ukázalo, existuje spôsob, ako uvariť celé zemiaky len za desať minút, delí sa o tajomstvo nášho časopisu odborníčka na varenie Julia Arkhipova.

V čom spočíva táto nezvyčajná metóda?

Najskôr je potrebné vybrať zemiaky.Najlepšie je vziať stredne veľké hľuzy.Ich veľkosť by mala byť približne rovnaká.

Potom zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Pošleme ich do hrnca.

Potom ich zalejeme vriacou vodou a na varnú dosku položíme oblohu.Počkajte, kým sa opäť začne variť.Vložíme kúsok masla.Nemusí byť veľký.

Po piatich minútach pridajte soľ.

Počkajte ďalších päť minút a skontrolujte zemiaky: mali by byť hotové.Varenie zemiakov vám bude trvať približne desať minút.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako uvariť zemiaky len za 10 minút: fígeľ, o ktorom veľa ľudí nevie”

  1. Skvelý tip, ale musím povedať, že správne varené zemiaky majú svoje čaro. Možno by bolo zaujímavé skúsiť túto rýchlu metódu aj ako doplnkový spôsob prípravy a porovnať chuť s tradičným spôsobom. Čo si myslíte?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *