Čaj bez cukru môže byť nebezpečný: kedy a prečo

Mnohí ľudia nikdy nepridávajú do čaju cukor, pretože sa domnievajú, že sladký čaj je škodlivý.

Zdraviu však môže škodiť aj čaj bez cukru.

Povieme vám, kedy je lepšie piť čaj s cukrom.

Kedy je dobré piť sladký čaj

Podľa webovej stránky 5. mestskej klinickej polikliniky v Minsku je čaj s cukrom užitočný pri slabosti a závratoch.

Sladký čaj zvyšuje hladinu glukózy v krvi a vy sa budete rýchlo cítiť normálne.

Sladký čaj tiež pomáha normalizovať trávenie po otrave jedlom.

Čaj sa oplatí aj osladiť, ak je príliš silný a trpký – cukor odstráni horkosť.

Ak máte vysoký očný tlak, nepite silný nesladený čaj.Okrem toho silný nesladený čaj vyplavuje fluorid zo zubov.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Čaj bez cukru môže byť nebezpečný: kedy a prečo”

  1. Čaj bez cukru nebezpečný? Tak to ale máme nový nebezpečný nepriateľ! Možno by nám mala stránka klausa101 odporučiť aj cukor do vody, aby sme v nej normálne plávali.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *