Kotlety budú vždy šťavnaté a zlatohnedé: tento recept sa dedí po generácie.

Príprava rezňov je jednoduchšia, ako sa zdá, ale bolo by pekné, keby boli šťavnaté a krásne na pohľad..

Na to nie sú potrebné žiadne špeciálne prísady.Hlavná vec je nájsť úspešný recept a postupovať podľa technológie.

Práve o takomto recepte hovorila odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.

Budete potrebovať:

  • mleté ​​​​mäso (bravčové-hovädzie) – 1-1,5 kg.
  • zemiaky – 3-4 ks.
  • cibuľa – 2-3 ks.
  • chlieb – 200 gr.
  • vajcia – 1 ks.
  • mlieko.
  • rastlinný olej.
  • soľ, korenie podľa chuti.
  • Ako variť

    1.Ošúpané zemiaky a cibuľa je potrebné nastrúhať na jemnom strúhadle, chlieb namočiť do mlieka.

    2.Do misky s mletým mäsom pridajte surové vajce, soľ a korenie, premiešajte a pridajte zeleninu a chlieb.

    3.Do mletého mäsa pridajte trochu rastlinného oleja, premiešajte a nechajte 10-15 minút odstáť.

    4.Panvicu rozohrejeme, mokrými rukami vytvarujeme rezne a bez prikrytia pokrievkou ich opečieme na panvici z oboch strán.

    Všetky vyprážané kotlety by sa mali dusiť na miernom ohni, kým sa neuvaria.Dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Kotlety budú vždy šťavnaté a zlatohnedé: tento recept sa dedí po generácie.”

    1. Naozaj skvelý recept! Ak však túžite ešte viac zvýrazniť chuť vašich kotlét, odporúčam pridať do zmesi čerstvú petržlenovú vňať a citrónovú kôru. Tieto ingrediencie môžu ešte zvýšiť úroveň šťavnatosti a intenzitu chuti jedla. Skvelá práca!

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *