Ako pripraviť dokonalú omáčku na bravčové mäso: jednoduchý a cenovo dostupný recept

Pokiaľ ide o červené mäso, jednou z najobľúbenejších možností je bravčové mäso.

Je lacnejšie ako ostatné druhy a má aj množstvo výhod.

Vždy je však dôležité pamätať na to, že bravčové mäso má špecifickú chuť a vôňu, ktorú je potrebné neutralizovať správnou marinádou, hovorí odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.

V poslednom čase sa stali populárnymi ‚elitné‘ recepty na marinádu, vďaka ktorým je pokrm oveľa drahší.Existuje však jednoduchý a cenovo dostupný recept, vďaka ktorému bude bravčové mäso chutné.

O akej marináde hovoríme

Zoznam zložiek

– Dve veľké lyžice domácej majonézy;
– 3-4 strúčiky cesnaku;
– po pol lyžice čierneho korenia a papriky;
– soľ podľa vlastného uváženia.

Postup varenia

Stojí za zmienku, že uvedené ingrediencie vystačia na pol kilogramu bravčového mäsa.Ak je mäsa viac, stačí upraviť recept.

Mäso by sa malo umyť, osušiť, rozdeliť na kúsky.Výrobok ošetrite zmesou soli, papriky a korenia.

Potom nakrájajte cesnak a zmiešajte ho s majonézou.Marinádou potrite kúsky bravčového mäsa.Táto marináda bude fungovať doslova pol hodiny.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako pripraviť dokonalú omáčku na bravčové mäso: jednoduchý a cenovo dostupný recept”

  1. Čo si myslíte o tomto jednoduchom recepte na bravčové mäso? Chýba podľa Vás v recepte nejaký dôležitý krok alebo ingrediencia, ktorá by zlepšila chuť jedla?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *