Keď podvýrobky pripraví dobrý kuchár, jedlo sa ukáže ako neuveriteľne chutné: o prídavku sníva každý.
Hostiteľky však môžu mať pri varení ťažkosti.
Je to spôsobené špecifickým zápachom vnútorností, upozorňuje kuchárska expertka nášho časopisu Julia Archipova.
Aké tajomstvá na neutralizáciu zápachu môžete využiť vo svojej praxi
Mlieko
Tento trik pomôže, aby pečeň a iné druhy vnútorností boli mäkké, šťavnaté a chutné.Nemusíte sa obávať prítomnosti cudzích pachov: mlieko ich úplne eliminuje.
Pripravené vnútornosti sa uchovávajú v miske s mliekom 40 až 60 minút.
Soľ
Nie každý vie, že soľ dokáže odstrániť aj nepríjemné pachy.Je potrebné soľ odobrať a vedľajší produkt spracovať.Na tento účel si vyberte hrubú morskú soľ.
Stačí počkať približne 15-20 minút.
Akákoľvek marináda
Je možné zvoliť a použiť úplne akýkoľvek recept na marinádu.Tým sa zabezpečí, že po nepríjemnom zápachu nebude ani stopy.
A vnútornosti budú oveľa mäkšie ako zvyčajne.
Uplatním aj vlastnú skúsenosť: namiesto mlieka som vyskúšala jogurt a tiež to fungovalo skvele. Aj keď sa nesúhlasí s niektorými tradičnými metódami, je dobré experimentovať a prispôsobiť sa vlastným preferenciám.