Ako variť tradičný squashový kaviár: nezabudnuteľná chuť

Chuť tekvicového kaviáru pozná každý už od detstva.Jednoduché občerstvenie sa stalo obľúbeným medzi najširšími vrstvami obyvateľstva..

Prípravok nestratil na popularite ani potom, čo gazdinky zabudli na časy úplného nedostatku..

Odborníčka nášho magazínu Yulia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako pripraviť klasický tekvicový kaviár.

Budete potrebovať:

  • cuketa – 2-3 ks.
  • mrkva – 2 ks.
  • cibuľa – 2-3 ks.
  • paradajky – 3-4 ks.
  • cesnak – 2-3 strúčiky.
  • rastlinný olej.
  • ocot, soľ, cukor podľa chuti.
  • Ako variť

    1.Ošúpanú cibuľu nakrájajte na kocky a smažte na rastlinnom oleji, kým nebude priehľadná, potom pridajte nastrúhanú mrkvu.

    2.Cuketu ošúpeme z kože a semienok, nakrájame na stredné kocky, paradajky nasekáme podľa potreby a zeleninu povaríme na miernom ohni.

    3.Po udusení zeleniny pridajte nasekaný cesnak, soľ a cukor, varte ďalších 5 minút, odstráňte z tepla a po vychladnutí prejdite cez mlynček na mäso alebo použite mixér.

    4.Priveďte do varu, pridajte ocot a nalejte do sterilizovaných pohárov.Dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Ako variť tradičný squashový kaviár: nezabudnuteľná chuť”

    1. Áno, lebo tekvicový kaviár je ozaj tradičný slovenský pokrm, o ktorý sa každý stará už od nepamäti. Asi tak tradičný, ako keď na Vianoce kúpime celú obchodnú sadu konzervovaných jedál. Chutné, jednoduché a vždy plné nostalgie. Ako sa nie nesúhlasiť s takouto tradíciou, však?

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *