Ako nakladať uhorky s červenými ríbezľami a bazalkou: Uložte si receptúru

Je zvykom nakladať uhorky s ríbezľovými listami, chrenom, dokonca aj s horčicou.Vzácna hostiteľka sa odváži na takýto experiment, aby dala do pohára s uhorkami bobuľové ovocie.

Prekvapte svoju domácnosť uhorkami s červenými ríbezľami a bazalkou.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako variť.

Požadované: ‚Ak by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by ste chceli pripraviť, tak by ste ho mali pripraviť

  • uhorky – 1 kg.
  • ríbezle (červené) – 150-180 g.
  • bazalka (listy) – 3 ks
  • čierne korenie – 3 hrášky.
  • kôpor (dáždnik) – 1 vetvička.
  • chren – 1/3 listu.
  • ríbezle (listy) – 2 ks.
  • čerešňa (listy) – 1 ks.
  • voda – 1 l.
  • cukor – 2 PL.л.
  • cesnak – 2-3 strúčiky.
  • soľ – 2 polievkové lyžice.л.
  • Ako variť

    1.Čisté uhorky namočte do studenej vody a odrežte špičky.

    2.Na dno čistých pohárov poukladaj listy chrenu, čerešne, bazalku a ríbezle, hrášok papriky, potom cesnak, uhorky a na vrch bobule a kôpor.

    3.Na prípravu nálevu pridajte do vody cukor a soľ a priveďte ju do varu, potom nalejte do pohárov a zakryte viečkami.

    4.Skleničky sterilizujte 5 až 10 minút v hrnci s vriacou vodou a zavíčkujte ich.

    Otočte ich a po vychladnutí uhorky odložte na uskladnenie.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Ako nakladať uhorky s červenými ríbezľami a bazalkou: Uložte si receptúru”

    1. Júlia Archipovová, pekárka štvrtej triedy, by mohla preskočiť niektoré zbytočné detaily pri popise prípravy a radšej sa viac zamerať na postup načínania uhorkov s červenými ríbezľami a bazalkou. Mohla by doplniť aj možnosti variácií receptu podľa chuti a preferencií. Možno by sa dala odvážiť aj na diskusiu o vplyve bobuľového ovocia na trvanlivosť nakladaných uhorkov. Inak, potešila by väčšia jasnosť v zrozumiteľnosti príspevku, aby ho vedelo porozumieť čo najviac ľudí.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *