Kým majú hostiteľky ešte voľný čas, ktorý nemusia stráviť kontrolou domácej stavby, nech majú čas vyvaliť niekoľko pohárov s baklažánovými pochúťkami.
Zvyčajne sa v paradajkovej omáčke zalievajú samotné papriky alebo paradajky, ale baklažány sú v tejto verzii rovnako dobré.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtého stupňa, nám prezradila, ako sa varí.
Požadované: ‚Ak by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by ste chceli pripraviť, tak by ste ho mali pripraviť
Ako variť
1.Čisté baklažány treba olúpať a dužinu nakrájať na kocky, potom osoliť a nechať 15-20 minút odstáť.
2.Cibuľu a paradajky nakrájajte nadrobno.
3.Baklažány opečieme dozlatista, potom ich položíme na papierovú utierku.
4.Na tej istej panvici smaž cibuľu na miernom ohni 10 minút.
Keď bude priehľadná a mäkká, pridajte paradajky a smažte ďalších 10 minút.
5.Hotová omáčka by mala vychladnúť.Pridajte korenie a cesnak všetko rozmixujte mixérom.
6.Do hotového pyré pridáme baklažány, necháme niekoľko minút postáť a môžeme podávať na stôl, ozdobíme zeleninou.Dobrú chuť!
Baklažánový recept vyzerá skvelo! Avšak myslím si, že miestami by bolo užitočné pridať viac detailov k postupu, aby aj začiatočníci v kuchyni mali jasno. Ďakujem za zdieľanie!