Ako správne skladovať zeleninu v chladničke, aby zostala čerstvá: nie všetky gazdinky to vedia.

Hlavnou myšlienkou tvrdenia o zelenine je, že extrémne rýchlo stráca svoju čerstvosť.

Nie vždy ju chcete sušiť alebo zamraziť.

Preto nám odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova, prezradila hlavné tajomstvá správneho skladovania zelených plodov.

Z čoho sa skladajú

Jar

Najskôr je potrebné si všimnúť, že zelenina sa najprv umyje, osuší a trochu upraví.Potom sa vezme primerane veľký pohár, naleje sa doň voda a zelenina sa doň pošle.

Vrchnú časť zakryte vreckom s otvormi.Vodu vymieňajte raz za 24 hodín.Takto zostane zelenina čerstvá až 14 dní.

Takúto ‚kyticu‘ by ste mali nechať na spodnej polici.

Kontajner

Ak máte kontajnery, môžete ich bezpečne použiť na uskladnenie zelene.Dno zakryte vrstvou papierovej utierky, vložte zeleninu a zakryte.

Tento spôsob tiež sľubuje, že zelenina vydrží čerstvá až 14 dní.

Papierová kuchynská utierka

Uterák by mal byť zľahka poliaty vodou z rozprašovača a úplne omotaný okolo zelene.V tejto forme bude výrobok čerstvý pomerne dlhý čas.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako správne skladovať zeleninu v chladničke, aby zostala čerstvá: nie všetky gazdinky to vedia.”

  1. Áno, je pravda, že je dôležité uchovávať zeleninu správne, aby ostala čerstvá. No zároveň sa pýtam, či je skutočne efektívne udržiavať zeleninu vo vode v pohári celé dni. Možno by bolo lepšie použiť iný spôsob, aby sa zelenina nevytratila zbytočne rýchlo. Mám tendenciu používať kontajnery a papierovú utierku, avšak otázka zostáva, či je táto metóda skutočne najúčinnejšia. Ďakujem za užitočné rady!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *