Čo môžete urobiť s presolenou polievkou: odhalené hlavné tajomstvá

Nepríjemná situácia s nadmerným množstvom soli v prvých jedlách sa môže stať každému.

Niekedy neberieme do úvahy použitie slaných prísad, dávame príliš veľa soli alebo používame nový výrobok.

V takýchto prípadoch by ste však vždy mali poznať tajomstvá, ktoré môžu situáciu zachrániť, komentuje kuchárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.

Čo môžete skúsiť urobiť?

Pridajte nejaké zemiaky

Stačí ošúpať stredne veľký zemiak, umyť ho a rozdeliť na dve polovice.Po odoslaní ďalšej ingrediencie do polievky.

Po 10 minútach môžete pokrm ochutnať.

Použite ryžu

Tento typ krúpov často prichádza na pomoc kuchárom, preto stojí za to vyskúšať túto metódu.Musíte vziať zhmenu ryže, vložiť ju do gázy a poslať do hrnca.

Potom počkáme asi 10 minút a ochutnáme ju.

Vývar zriedime

Áno, polievka nebude taká chutná a pôsobivá, ale táto metóda pomôže zbaviť sa prebytočnej soli.Časť vývaru budete musieť scediť, zaliať novou vodou a počkať, kým sa uvarí.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Čo môžete urobiť s presolenou polievkou: odhalené hlavné tajomstvá”

  1. Dobre, dobre, kuchárska expertka Julia Archipova, ale nie je lepšie jednoducho zriediť tú presolenú polievku vodou a pridať viac zeleniny? Prečo komplikovať s zemiakmi a ryžou? Zrejme sa snažíte prilákať pozornosť novými tipmi, no jednoduchosť je často kľúčom k úspechu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *