Ako správne uchovávať prípravky, aby sa nepokazili: tipy pre mladé gazdinky

Ak uprednostňujete skladovanie sezónneho ovocia a zeleniny v mrazničke, nezabudnite, že potraviny nie je vhodné opätovne zamrazovať.

V tejto súvislosti odborníčka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipovová, radí pripraviť polotovary do mrazničky na porcie.

Na tento účel sú najlepšie formy určené na zmrazovanie ľadu.

Do ich buniek môžete umiestniť pečienky, bylinky alebo napríklad zeleninové zmesi a potom kocky vybrať a použiť, kedykoľvek ich budete potrebovať.

Pokiaľ ide o konzervované potraviny, mali by ste ich odložiť na tmavé a chladné miesto, kam nedopadá slnečné svetlo.

Okrem toho by prípravky ponechané na takomto mieste nemali byť vystavené prudkým zmenám teploty – inak sa zvyšuje riziko, že uhorky prasknú a džemy skvasia alebo splesnejú.

Po odstránení viečka z džemu uchovávajte nádobu v chladničke a snažte sa jej obsah spotrebovať do troch až štyroch dní.

Na vyberanie výrobku z pohára používajte len čistú lyžicu, aby ste zabránili predčasnému znehodnoteniu výrobku.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako správne uchovávať prípravky, aby sa nepokazili: tipy pre mladé gazdinky”

  1. Nie som si istá, či je dobrý nápad obmedziť dopredu zmrazenú zeleninu na porcie. Čo keby som potrebovala väčšiu časť naraz? Možno by bolo lepšie mať voľbu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *