Čo pridať do ovsených vločiek, aby boli lahodnejšie a zdravšie: najlepšie možnosti

Ovsená kaša pre mnohých ľudí predstavuje štandard raňajok pri dodržiavaní zásad správnej výživy.

Pokrm má skutočne mimoriadne zdraviu prospešné vlastnosti.

Chuť kaše sa však vždy dá vylepšiť niektorými prísadami, navrhuje odborníčka na varenie nášho časopisu Julia Archipova.

Vďaka akým prísadám bude ovsená kaša chutnejšia a zdravšia

Med

Ide o vynikajúcu náhradu cukru, vďaka ktorej bude kaša oveľa chutnejšia, sladšia a bohatšia.Med by sa mal pridávať do už uvareného pokrmu, pretože tepelná úprava zbaví výrobok jeho užitočných vlastností.

Kokosové mlieko

Ak ste ešte nevyskúšali ovsené vločky s kokosovým mliekom, určite sa oplatí pripraviť takýto chutný pokrm.Vďaka tejto prísade sa môže použiť menej cukru.

Kokosové mlieko má tiež jedinečnú a príjemnú chuť.Môžete pridať aj trochu kokosových hoblín a nerafinovaného kokosového oleja.

Kandizované orechy

Tieto prísady by sa mali najprv namočiť do vody a vysušiť.Orechy sa vopred nasekajú, aby bol pokrm homogénnejší.

Banány

Chuť banánov sa dokonale kombinuje s ovsenými vločkami, takže jedlo bude neuveriteľne efektné a zdravé.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Čo pridať do ovsených vločiek, aby boli lahodnejšie a zdravšie: najlepšie možnosti”

  1. Ahoj Julia, ďakujem za tvoje tipy! Objednal som si špeciálny med, či si myslíš, že by som ho mal skúsiť pridať aj do ovsenej kaše?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *