Tajomstvo koláčového cesta odhalené: rustikálne tajomstvá

Nie všetky najchutnejšie veci sa varia v reštauráciách alebo mestských kuchyniach.Rustikálne recepty sú zvláštne a výrazné.

Neexistuje požiadavka variť výlučne na čistom panenskom olivovom oleji, ani žiadna iná obsedantná pôvabnosť.

Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradí, ako sa miesi cesto na rustikálne pirohy.

Potrebné: Vydajte sa na cestu, aby ste si mohli vybrať, či sa vám budú hodiť, alebo nie:

  • múka – 0,5 kg.
  • mlieko — 1 šálka.
  • cukor — 2 PL.л.
  • maslo – 180 gr.
  • sušené droždie – 1 bal.
  • Ako variť

    1.Maslo by malo byť mäkké a mlieko zohriate.

    2.Do teplého mlieka pridáme balíček droždia, cukor a zmes necháme 15 – 20 minút odstáť.

    3.Preosejte múku, zmiešajte ju s rozpusteným maslom a zmes ručne vymieste.

    4.Potom do múky pridajte mlieko s droždím a cukrom a vymieste cesto – nemalo by byť strmé.

    5.Keď je hotové, pošli ho na 30 minút do chladničky, potom môžeš formovať placky.Dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Tajomstvo koláčového cesta odhalené: rustikálne tajomstvá”

    1. Napriek skvelému receptu je dôležité venovať pozornosť detailom pri miešaní cesta. Moja skúsenosť hovorí, že je nevyhnutné starostlivo sledovať konzistenciu cesta a pridávať príslušné zložky postupne, aby sa dosiahol ideálny výsledok. Ďakujem za recept a teším sa na ďalšie tipy!

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *