Pridajte túto prísadu do leča a odomknite novú príchuť známeho občerstvenia: jednoduchý recept.

Všetkým známy recept na bulharské lečo sa pripravuje veľmi jednoducho. Mnohé hostiteľky sa neboja experimentovať a s odvahou pridávajú do osvedčeného receptu niečo nové.

Jednou z takýchto variácií je lečo s mrkvou.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtého stupňa, nám prezradila, ako sa toto jedlo pripravuje.

Požadované ingrediencie: ‚Ak by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré ste si naplánovali, mali by ste sa držať nasledujúceho receptu‘

  • korenie – 2 kg.
  • paradajky – 1,5 kg.
  • mrkva – 500 g.
  • cibuľa – 500 g.
  • rastlinný olej – 100 ml.
  • cukor – 3 PL.
  • soľ – 1 PL.
  • ocot 9 % – 2 PL.
  • cesnak – 2-3 strúčiky.
  • Ako pripraviť lečo

    1. Pripravte si čistú zeleninu: papriku očistite od semien a nakrájajte na slamky alebo kocky, cibuľu a mrkvu nakrájajte na polkruhy.

    2. Paradajky pretlačte cez mlynček na mäso alebo ich nasekajte mixérom.

    3. Na rastlinnom oleji osmažte cibuľu, potom pridajte mrkvu a nakoniec prilejte paradajkový pretlak.

    4. Pridajte korenie podľa zoznamu, dusíme 15 minút a potom pridajte nakrájanú papriku.

    5. Varíme ďalších 30 minút, pridáme cesnak, ocot, privedieme k varu a lečo naložíme do sterilizovaných pohárov.

    Zavrite, otočte dnom nahor a po vychladnutí uložte polotovary na uskladnenie.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Pridajte túto prísadu do leča a odomknite novú príchuť známeho občerstvenia: jednoduchý recept.”

    1. Naozaj skvelý recept! Avšak, čo si myslíte o tom, že by sa mohlo ešte zvýšiť chute, ak by ste pridali trochu čili alebo pálivé papričky? Myslíte, že by to dodalo jedlu ešte viac pikantnosti, alebo si veríte v tradičný recept bez zmien?

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *