Len múka a vriaca voda: výroba lístkového cesta podľa receptu z Uzbekistanu – lahodné z ničoho

Radi pečiete vlastný chlieb? Potom je tento článok práve pre vás.

Prezradíme vám recept na chutné placky z lístkového cesta z ingrediencií, ktoré má takmer každá domácnosť.

Ako pripraviť lístkové cesto

Takto sa pečie lístkové cesto v Uzbekistane. Na jeho prípravu budete potrebovať múku, soľ, cukor a maslo.

Do misky nasypte 700 g preosiatej múky, pridajte lyžičku cukru a lyžičku soli a všetko dôkladne premiešajte.

Prilejte pol litra vriacej vody a vymiesťe cesto. Hotové cesto nechajte odpočívať 15 minút.

Cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí. Jednu guľu cesta rozvaľkajte na tenkú vrstvu, natrite maslom a posypte múkou.

Cesto preložte do obálky, pričom každú vrstvu opäť potrite maslom a posypte múkou.

Odložte ho bokom a rozvaľkajte druhú guľu cesta, ktorú tiež potriete maslom a posypete múkou. Do stredu položte pripravenú obálku, z oboch strán ju prikryte cestom, natrite maslom a posypte múkou, aby vznikol štvorcový tvar.

Výsledkom sú štyri hrubé koláče, ktoré každý znovu rozvaľkajte, aby sa zdvojnásobili.

Tortilly vložte na panvicu vymastenú maslom a na miernom ohni ich opečte pod pokrievkou z oboch strán dozlatista. Horúce tortilly nakoniec potrite maslom.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Len múka a vriaca voda: výroba lístkového cesta podľa receptu z Uzbekistanu – lahodné z ničoho”

  1. Recept na lístkové cesto z Uzbekistanu znie zaujímavo, ale článok uvádza nesprávny postup. Namiesto vody by sa mala použiť vriaca voda. Ak čitateľom chcete poskytnúť presný návod na prípravu, je dôležité zohľadniť správne ingrediencie a postup.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *