Technika varenia zemiakov sa bude v mnohom líšiť podľa toho, aký pokrm plánujeme neskôr uvariť.
Táto zložka sa napríklad často pridáva do šalátov.
Túto zložku nájdete v zemiakovom šaláte, oliváči, zálive a mnohých ďalších, pripomína odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Pri príprave zemiakov na šalát je mimoriadne dôležité, aby si zachovali svoju celistvosť a zostali pevné.Na tento účel sa zemiaky varia priamo v šupke.Nie je to však jediná podmienka.
Čo treba pridať do hrnca pri varení?
Ocot
Mnohí ľudia vedia, že táto tekutina pomáha zemiakom zachovať si svoju štruktúru.V šalátoch sa potom nerozpadnú na omrvinky.
Na každý liter vody vezmite veľkú lyžicu octu.
Citrón alebo citrónová šťava
Schéma pôsobenia tejto zložky je rovnaká, ale volí sa častejšie kvôli svojej prirodzenosti.Na každý liter vody môžete do nádoby poslať plátok ovocia alebo veľkú lyžicu šťavy.
Túto zložku možno nahradiť aj kyselinou citrónovou: stačí malá lyžička.
Do vody pri varení zemiakov na šalát by som nikdy nepribral ocot. Myslím si, že to vytvára príliš výraznú chuť, ktorá môže prekryť ostatné ingrediencie. Skúsil by som radšej citrónovú šťavu, ktorá dodá šalátu osviežujúci nádych. Čo si myslíte o tejto alternatíve?