Ako zachrániť príliš tekutú polievku: kuchárski odborníci odhaľujú tajomstvá

Prvé chody by mali byť samozrejme tekuté, ale nie ‚prázdne‘.

Takéto jedlo nebude nikomu chutiť, pretože je to skôr vývar s niekoľkými prísadami.

Situácia sa však vždy dá napraviť, hovorí kuchárska expertka nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Archipova.

Ako zachrániť polievku, ktorá je príliš tekutá

Quinoa

Ak ste túto užitočnú obilninu ešte stále nezaradili do jedálnička, je čas situáciu napraviť.Výhodou tejto zložky je, že sa v polievke uvarí doslova za desať minút.

Červená a žltá šošovica

Iba tieto odrody strukovín sú známe svojím okamžitým rozkladom a pri dlhšej tepelnej úprave konzistenciou zemiakovej kaše.

Šošovica je tiež ideálnou potravinou na podporu zásad správnej výživy.

Kukuričná krupica

Táto zložka má viskóznu štruktúru a pomáha aj tej najtekutejšej polievke, aby bola hustejšia.Vo väčšine prípadov stačí jedna polievková lyžica.

Hrachové vločky

Ide o ďalší chutný a užitočný produkt, ktorý si nevyžaduje varenie, ale dokáže dodať tekutej polievke kvalitnú konzistenciu.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako zachrániť príliš tekutú polievku: kuchárski odborníci odhaľujú tajomstvá”

  1. Ahoj, skvelý článok s množstvom užitočných informácií o záchrané príliš tekutej polievky!
    Avšak, napadá ma, či by nebolo vhodné ešte viac zdôrazniť dôležitosť správneho dávkovania jednotlivých zložiek.
    Možno by bolo užitočné ozrejmiť, či pridávať Quinou, červenú a žltú šošovicu, kukuričnú krupicu a hrachové vločky postupne alebo všetko naraz.
    Takto by čitatelia mali jasný návod, ako dosiahnuť ideálnu konzistenciu polievky. Skvele spracované, ďakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *