Zvyčajne sa v kaukazskej kuchyni pripravuje mäso, hydina a zelenina.Huby na gruzínsky spôsob nie sú také bežné.
Huby na gruzínsky spôsob sú veľmi výdatné a po takomto občerstvení nebudete chcieť dlho myslieť na jedlo.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám porozprávala, ako sa varí.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by bolo vhodné, aby ste ho pripravili:
Ako variť
1.Vyberte stredne veľké huby.Umyjú sa, rozrežú na dve polovice.
2.Ošúpanú cibuľu nakrájajte na štyri časti a nakrájajte na stredne veľké plátky, ktoré potom 5-6 minút smažte na panvici s rastlinným olejom na vysokom ohni.
3.Keď sú hotové, pridajte huby a smažte ich ďalších 10-12 minút na silnom ohni.
4.Pridáme korenie, nasekaný cesnak, premiešame, stiahneme z ohňa a vložíme do formy na pečenie.
5.Zmiešame kyslú smotanu, strúhaný syr, bylinky a touto omáčkou rovnomerne polejeme huby.
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pečte 15 minút.Keď sú hotové, posypeme ich nasekanými bylinkami a podávame.Dobrú chuť!
Článok ma veľmi inšpiroval k tomu, aby som vyskúšala nový spôsob prípravy húb. Avšak myslím si, že recept by mohol byť o niečo viac detailný, pre začiatočníkov ako ja by bolo užitočné mať presnejšie informácie o čase a teplote pečenia. Možno by bolo vhodné pridať aj niekoľko alternatívnych prísad, aby si každý mohol prispôsobiť recept podľa svojich preferencií. Ďakujem za zaujímavý článok!