Ako nakladať uhorky s červenými ríbezľami a bazalkou: Uložte si receptúru.

Obvykle nakladám uhorky s ríbezľovými listami, chrenom a dokonca aj s horčicou. Len zriedka sa hostiteľka odváži na takýto experiment, aby pridala do pohára s uhorkami bobuľové ovocie.

Prekvapte svoju domácnosť uhorkami s červenými ríbezľami a bazalkou.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, skúsená kuchárka a pekárka štvrtého stupňa, nám prezradila, ako na to.

Požiadavky: ‚Ak chcete pripraviť jedlo, ktoré si prajete, mali by ste sa do toho pustiť.

  • uhorky – 1 kg.
  • ríbezle (červené) – 150-180 g.
  • bazalka (listy) – 3 ks
  • čierne korenie – 3 hrášky.
  • kôpor (dáždnik) – 1 vetvička.
  • chren – 1/3 listu.
  • ríbezle (listy) – 2 ks.
  • čerešňa (listy) – 1 ks.
  • voda – 1 l.
  • cukor – 2 polievkové lyžice.
  • cesnak – 2-3 strúčiky.
  • soľ – 2 polievkové lyžice.
  • Ako variť

    1. Čisté uhorky namočte do studenej vody a odrežte ich špičky.

    2. Na dno čistých pohárov položte listy chrenu, čerešne, bazalku a ríbezle, pridajte hrášok čierneho korenia, potom cesnak, uhorky a na vrch bobule a kôpor.

    3. Na prípravu nálevu pridajte do vody cukor a soľ, priveďte ju do varu, a potom nalejte do pohárov a zakryte viečkami.

    4. Skleničky sterilizujte 5 až 10 minút v hrnci s vriacou vodou a zavíčkujte ich.

    Otočte ich hore dnom a po vychladnutí uhorky odložte na uskladnenie.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Ako nakladať uhorky s červenými ríbezľami a bazalkou: Uložte si receptúru.”

    1. Rešpektujem vaše znalosti, ale musím nesúhlasiť s pridaním bobuľového ovocia ku klasickému receptu. Viete si predstaviť chutnú kombináciu uhorkov s ríbezľami a bazalkou, bez toho aby sa do toho miešali ďalšie ovocné prvky? Myslíte si, že by táto variácia nezmenila celkový charakter pokrmu?

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *