Ako chutne uvariť papriku: zdravé a sýte jedlá v rúre

Na večeru sa odporúča podávať zeleninu. Aby sa v noci nenaplnila hladom, zelenina sa zvyčajne plní.

Papriky sú ideálne na plnenie a pečenie v rúre.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prerozprávala, ako variť.

Požadované: ‚Ak chcete pripraviť niečo chutné, tu sú potrebné ingrediencie:

  • paprika 4 ks.
  • kuracie filé 400 g.
  • cibuľa 1 ks.
  • cesnak 4 strúčiky.
  • huby 200 g.
  • paradajky 2 ks.
  • maslo 50 g.
  • syr 50 g.
  • majonéza 2 PL.
  • soľ, korenie, bazalka podľa chuti.
  • Ako pripraviť jedlo

    1. Cibuľu nakrájajte na drobno a spolu s nasekaným cesnakom ju smažte na masle 5 minút.

    2. Kuracie filé nakrájajte na malé kocky a opečte do zlatista. Potom pridajte nakrájané huby, nasekanú bazalku, soľ a korenie a duste 7 minút.

    3. Hmotu z húb zmiešajte s kuracím mäsom a cibuľou, paradajky nakrájajte na kolieska.

    4. Papriku očistite od semienok, odstráňte stopku a naplňte ju pripravenou zmesou. Prikryte kúskom paradajky, posypte strúhaným syrom a zalejte majonézou.

    Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia po dobu 30 až 40 minút. Prajeme dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    One Reply to “Ako chutne uvariť papriku: zdravé a sýte jedlá v rúre”

    1. Návod na prípravu jedla je jasne a presne popísaný, to sa mi páči. Avšak, zdôraznili by ste možno viac varianty plnenia paprík? Rôzne návrhy by mohli prilákať viac čitateľov s rôznymi chuťovými preferenciami.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *