Aké zaujímavé informácie by ste mali vedieť o kvásku do cesta: šéfkuchári odhaľujú tajomstvá.

Kvások do cesta je dôležitou zložkou pri príprave mnohých druhov pečiva.

Preto sa tento výrobok zdá taký známy a dobre známy.

Mnohé zaujímavé fakty o ňom však väčšina hostiteliek nepozná, vysvetľuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.

Čo by ste mali vedieť o kvásku

Moment vzniku

Výrobok sa zdá byť relatívne ‚mladý‘, ale používal sa už v 19. storočí.Zloženie bolo takmer identické, ale namiesto múky sa používal škrob.

Zloženie

Mnohých ľudí bude zaujímať, aké je presné zloženie kvásku do cesta.Klasická schéma je nasledovná: päť dielov sódy na tri diely kyseliny citrónovej a dvanásť dielov múky.

Rozdiely s kvasinkami

Mnohí ľudia nevidia rozdiel medzi používaním droždia a kvásku do cesta, ale rozdiel tu je.Hlavný rozdiel je v princípe pôsobenia.

Prášok do pečiva má okamžitý účinok.Na druhej strane droždie potrebuje čas na ‚premyslenie‘.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Aké zaujímavé informácie by ste mali vedieť o kvásku do cesta: šéfkuchári odhaľujú tajomstvá.”

  1. Informácie o kvásku sú síce zaujímavé, ale zdá sa mi, že článok mohol viac zdôrazniť aj súčasné trendy vo varení, ktoré prechádzajú k inovatívnym spôsobom prípravy pečiva. Možno by bolo vhodné spomenúť aj alternatívy pre vegánske a bezlepkové stravovanie, ktoré sú stále viac populárne. Aké sú vaše myšlienky na túto tému, Julia Archipova?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *