Prvé chody by mali byť samozrejme tekuté, no nie ‚prázdne‘.
Takéto jedlo nebude nikomu chutiť, pretože skôr pripomína vývar s minimom prísad.
Ako však dodáva kuchárska expertka nášho magazínu, šéfkuchárka Julia Archipova, situáciu je vždy možné zachrániť.
Ako zachrániť polievku, ktorá je príliš tekutá
Quinoa
Ak ste ešte túto užitočnú obilninu nezaradili do svojho jedálnička, je čas to napraviť. Výhodou tohto zloženia je, že sa v polievke uvarí doslova za desať minút.
Červená a žltá šošovica
Iba tieto odrody strukovín sú známe svojou rýchlou prípravou a pri dlhšom varením dosahujú konzistenciu zemiakovej kaše.
Šošovica je tiež ideálnou potravinou na podporu zásad správnej výživy.
Kukuričná krupica
Táto zložka má viskóznu textúru a pomáha aj tej najtekutejšej polievke získať hustejšiu konzistenciu. V mnohých prípadoch stačí jedna polievková lyžica.
Hrachové vločky
Ide o ďalší chutný a prospešný produkt, ktorý si nevyžaduje varenie, no dokáže dodať tekutej polievke kvalitnú konzistenciu.
Aha, kuchárska expertka Julia Archipova má síce dobré rady, no viac by som ocenil konkrétne postupy alebo recepty na záchranu príliš riedkej polievky. Nech sa hovorí, ktoré ingrediencie či techniky presne použiť.