Ako zachrániť príliš riedku polievku: kuchárski experti odhaľujú tajomstvá

Prvé chody by mali byť samozrejme tekuté, no nie ‚prázdne‘.

Takéto jedlo nebude nikomu chutiť, pretože skôr pripomína vývar s minimom prísad.

Ako však dodáva kuchárska expertka nášho magazínu, šéfkuchárka Julia Archipova, situáciu je vždy možné zachrániť.

Ako zachrániť polievku, ktorá je príliš tekutá

Quinoa

Ak ste ešte túto užitočnú obilninu nezaradili do svojho jedálnička, je čas to napraviť. Výhodou tohto zloženia je, že sa v polievke uvarí doslova za desať minút.

Červená a žltá šošovica

Iba tieto odrody strukovín sú známe svojou rýchlou prípravou a pri dlhšom varením dosahujú konzistenciu zemiakovej kaše.

Šošovica je tiež ideálnou potravinou na podporu zásad správnej výživy.

Kukuričná krupica

Táto zložka má viskóznu textúru a pomáha aj tej najtekutejšej polievke získať hustejšiu konzistenciu. V mnohých prípadoch stačí jedna polievková lyžica.

Hrachové vločky

Ide o ďalší chutný a prospešný produkt, ktorý si nevyžaduje varenie, no dokáže dodať tekutej polievke kvalitnú konzistenciu.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Ako zachrániť príliš riedku polievku: kuchárski experti odhaľujú tajomstvá”

  1. Aha, kuchárska expertka Julia Archipova má síce dobré rady, no viac by som ocenil konkrétne postupy alebo recepty na záchranu príliš riedkej polievky. Nech sa hovorí, ktoré ingrediencie či techniky presne použiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *